Quicktext hotel chatbot

Gospodarska zona, Tromeđa

88266 Međugorje, BiH

Upite šaljite na:

History

Povijest Etno sela Herceg

Odvažnost, strpljenje i umijeće pri revitaliziranju autentičnost hercegovačkih kuća

Dugi niz godina postojala je želja da se u Hercegovini izgradi objekt izgleda i značaja, objekt koji će pokazati ono što je Hercegovina nekada bila, kako se živjelo i radilo, a istovremeno i taj težak i mukotrpan način života očuvati od zaborava. Bila je to i velika odgovornost prema svojim djedovima.

Uz želju razvijala se i ideja, a trebalo je uložiti i velika financijska sredstva. Ideja je realizirana i mali raj zaživio je 2008. godine na zadovoljstvo mladih i starih. Na kamenjaru od kamena sazidano selo, opremljeno da simbolizira sve ono što čini život i kulturu ovog kraja.

Odlikuje ga savršeno oblikovani kamen upotpunjen drvetom, hortikulturom, životinjskim fondom, predmetima i alatima iz starih hercegovačkih domova, kao i izvorna jela vina autohtonih sorti grožđa.

Početak radova

Ljeto 2007. godine obilježilo je početak radova na onome što će kasnije postati jedno od naposjećenijih destinacija Hercegovine.

Etno selo Herceg danas

Etno selo se konstantno razvija jer svake godine dodajemo nove sadržaje da bi Vam boravak bio što zanimljiviji.

Razvoj sela

Od ideje do realizacije

Trebalo je mnogo odvažnosti, strpljenja i umijeća kako bi se pokušala revitalizirati autentičnost hercegovačkih kuća i njihova etnografska, povijesna i graditeljska vrijednost.

Posebna pozornost posvećena je čuvanju izvornog izgleda, ali i ljepote krajolika, a cijelo selo je izgrađeno sa obazrivošću i ljubavi prema prirodi i okruženju. Konačni cilj bio je vratiti u sadašnjost hercegovačko selo onakvo kakvo je bilo prije stotinjak pa i više godina.

^

2007

Početak radova

Ljeto 2007. godine obilježilo je početak radova na onome što će kasnije postati jedno od naposjećenijih destinacija Hercegovine.

^

2008

Otvorenje Etno sela Herceg

10.12.2008. je dan kada je restoran Etno sela Herceg otvorilo svoja vrata svim posjetiteljima i obilježio početak rada cijelog kompleksa.

^

2012

Svečana dvorana Kraljica Katarina

U drugoj fazi razvoja izgrađena je multifunkcionalna dvorana Kraljica Katarina koja i danas oduševljava goste svojom ljepotom.

^

2014

Etno plaža

Otvoren vanjski bazen površine 1250 m2. Sagrađen po najnovijoj bio design tehnologiji uz prateće sadržaje kao što je vanjski bar, fitness na otvorenom itd.

Dodatni sadržaji

Pored navedenih sadržaja u etno selu možete uživati i u dodatnim sadržajima

Za poslovne namjene sagrađena je kongresna dvorana, a uz nju je impresivni  amfiteatar za  kulturna  zbivanja. U drugoj fazi izgrađena  je multifunkcionalna dvorana Kraljica Katarina i konačno 2014. godine je otvoren vanjski bazen površine 1250 m2. Sagrađen  po najnovijoj bio design tehnologiji uz prateće sadržaje kao što je vanjski bar, fitness na otvorenom itd.

Kongresna dvorana

Prostor savršen za seminare i prezentacije

Svečana dvorana Katarina

Prekrasna dvorana za veće svečanosti

Etno plaža Herceg

Ohladite se za vrelih ljetnih dana

Imate pitanje?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili zahtjev obratite nam se bez oklijevanja.

Popunite formular i pošaljite nam upit, a mi ćemo Vam odgovoriti u što kraćem mogućem roku. Molimo Vas da uzmete u obzir neradne dane i praznike budući da se iz tog razloga može prolongrati vrijeme reakcije/odgovora.

4 + 12 =